ŠTA ĆE NA OVO ZELENSKI REĆI? Stoltenberg priznao nadmoć ruske odbrane na bojnom polju

Novosti online

22. 12. 2023. u 14:19

RUSIJA je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini uspela da stvori veoma dobru liniju odbrane koju je teško probiti, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

ШТА ЋЕ НА ОВО ЗЕЛЕНСКИ РЕЋИ? Столтенберг признао надмоћ руске одбране на бојном пољу

FOTO: AP/Tanjug

On je istakao da je situacija na bojnom polju zaista složena, kao i da se linija fronta poslednjih nedelja nije mnogo promenila.

- Ruske snage su imale vremena da se dobro utvrde, uspele su da se dobro pokažu, izgradivši dobro pripremljene odbrambene linije sa ogromnim minskim poljima, rovovima i blokadama za glavne borbene tenkove - priznao je generalni sekretar u intervjuu nemačkoj agenciji DPA.

Prema njegovim rečima, te odbrambene linije je teško probiti, posebno bez vazduhoplovnih snaga koje mogu da podrže te operacije.

- Veoma se oprezno odnosim prema tome da se sedeći u Briselu sudi o onima koji donose teške odluke na bojnom polju - poručio je Stoltenberg.

Prethodno je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov izjavio da ukrajinska vojska neprekidno trpi poraze i da joj ruske snage ne dozvoljavaju da napreduje. On je dodao da je za poslednjih pola godine protivnik izgubio oko 160 hiljada vojnika.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!