PORTPAROLO UKRAJINSKOG PVO I RV: “Od početka rata Ukrajina nije uspela da obori niti jednu raketu H-22”

Novosti online

30. 12. 2023. u 21:11

OD samog početka rata, ukrajinska PVO nije uspela da presretne nijednu rusku raketu H-22 ( AS-4 Kitchen).

ПОРТПАРОЛО УКРАЈИНСКОГ ПВО И РВ: “Од почетка рата Украјина није успела да обори нити једну ракету Х-22”

Foto Vikipedija/D-Kur

Ovo je izjavio predstavnik Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat.

Predstavnik Oružanih snaga Ukrajine govorio je o „efikasnosti“ ukrajinske PVO, rekavši da od oko 300 raketa H-22 koje je Rusija lansirala na Ukrajinu, PVO nije uspela da presretne nijednu. I to za skoro dve godine. Pored toga, Rusija ima i modernizovanu verziju rakete H-32, koju ukrajinska PVO takođe nije u stanju da obori. Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine zapravo nemaju protivvazdušne sisteme koji bi mogli da presretnu rakete koje lete duž balističke putanje.

-Raketa H-22 leti brzinom od četiri hiljade kilometara na sat, približava se cilju uglavnom balističkom putanjom, pa su za njeno presretanje potrebna posebna sredstva. (…) Neprijatelj je upotrebio više od 300 ovih projektila. Pored H-22, imaju i modernizovanu verziju ove rakete – H-32, rekao je Ignat, potvrđujući odsustvo pozitivnih rezultata.

Prethodno je to isto rekao i predstavnik Vazduhoplovstva za rakete Iskander-M (operativni taktički raketni kompleks – sistem), koje se ne mogu oboriti. Iz tog razloga ukrajinska protivvazdušna odbrana navodno na ovaj način „obara“ hipersonične rakete „Kinžal“. Prema Ignatu, svojevremeno je američki PVO sistem Patriot „oborio“ čak šest ruskih Kinžala. Čak su i u SAD bili iznenađeni ovom izjavom. A Šojgu je rekao da Rusija ne lansira onoliko raketa koliko Ukrajina „obori“ u jednom trenutku.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)