BOB MENENDEZ OPTUŽEN DA JE PRIMAO MITO OD KATARA I EGIPTA: Đilasov i Kurtijev saradnik opet pod lupom istražnih organa

Novosti online

03. 01. 2024. u 15:05

SAVEZNI sud iz Njujorka podigao je revidiranu optužnicu protiv senatora Boba Menendeza koja ga tereti za uzimanje mita od biznismena iz Nju Džerzija i lobiranje za katarskog investitora, objavio je "Blumberg".

БОБ МЕНЕНДЕЗ ОПТУЖЕН ДА ЈЕ ПРИМАО МИТО ОД КАТАРА И ЕГИПТА: Ђиласов и Куртијев сарадник опет под лупом истражних органа

Foto: Društvene mreže

U optužnici se navodi da je Menendez primao mito u gotovini i zlatnim polugama. Prema ranijoj optužnici, Menendez je kao predsedavajući Komiteta za spoljne poslove Senata optužen da je delovao kao "agent Egipta."

SAD su u septembru optužile senatora Menendeza i njegovu suprugu da su primili stotine hiljada dolara u gotovini, zlatnim polugama i "mercedes kabriolet" od trojice biznismena iz Nju Džerzija.

Menandez je optužen i da je u septembru 2021. prisustvovao privatnom događaju na Menhetnu, čiji je domaćin bila katarska vlada, gde su mu nuđeni luksuzni satovi, čije se cene kreću od 9.990 do 23.990 dolara.

Advokat Menendeza Adam Fi rekao je da nove optužbe vlade "zaudaraju na očaj" i da uključuju "bizarne pretpostavke o zakonitim kontaktima sa stranim zvaničnicima."

Ambasada Katara u Vašingtonu odbila je da komentariše ovu optužnicu.

Kako se navodi u optužnici, katarska investiciona kompanija pristala je da uloži desetine miliona dolara u posao sa nekretninama.

Menendez je ovdašnjoj javnosti poznat po izjavama protiv formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu, favorizovanju lažne države Kosovo i zalaganju za kažnjavanje Srbije, kao i po svojim opaskama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Takođe, kako su "Novosti" ranije pisale, sa Menendezom su se sastajalni brojni političari opozicije na čelu sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (60)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!