POGLEDAJTE - RUSIJA PRAVI DRONOVE BMP-3 I ARMATU T-14? Da li će Rusi naoružati vojsku bespilotnim transporterima i tenkovima? (VIDEO)

Predrag Stojković

03. 01. 2024. u 19:36

SVI mediji često pišu o bespilotnim letelicama svih vrsta, vazdušnim, morskim i kopnenim, kao i o načinima njihove upotrebe i mogućeg protivdejstva.

ПОГЛЕДАЈТЕ - РУСИЈА ПРАВИ ДРОНОВЕ БМП-3 И АРМАТУ Т-14? Да ли ће Руси наоружати војску  беспилотним транспортерима и тенковима? (ВИДЕО)

Foto jutjub tvzvezda.ru

Nema tu ništa čudnog jer će ne samo u Ukrajini, već i svi naredni ratovi očigledno biti „ratovi dronova“.

Krajem 2023. dve vodeće firme ruskog vojno-industrijskog kompleksa – državna korporacija Rostek i holding Kalašnjikov – najavile su obećavajuće razvoje u oblasti bespilotnog naoružanja, koje bi uskoro moglo da uđe u opremu trupa.

Što se tiče opreme za vojnike, ističe se novi set opreme „Strelok“, koju je na osnovu iskustva stečenih u borbenim dejstvima razvio ogranak holdinga – kompanija Triada-TKO.

U set ulazi zaštitni prsluk Korset Plus sa klasom zaštite Br5 i sistemom raspodele mase, dodatni moduli zaštite, set fišeklija, ranac zapremine 30 litara i transportna torba. Nema nikake „nanozaštite“, sve je što je više moguće utilitarno. Do kraja 2024. vojsci će biti isporučeno 25 hiljada kompleta Strelok.

DA LI ĆE ROSTEK RAZVITI TENK ARMATU – U ZEMALjSKI DRON?

Rostek je krajem 2023 godine lansirao nekoliko novih proizvoda.

No, interesovanje Rosteka za dronove nije ograničeno na vazdušne letilice. Šef korporacije je izjavio da će najnoviji BMP-3 biti testiran u bespilotnom režimu u zoni SVO.

BMP 3

Vozilo je trenutno u fazi ispitivanja. Kada ono bude završeno, vozilo će biti testirano u zoni specijalne vojne operacije. Planiramo da instaliramo komplet za daljinsko upravljanje ne samo na BMP-3. U bliskoj budućnosti, takvim kompletom bi mogao biti opremljen, na primer, samohodni protivtenkovski top 2S25M.

Foto jutjub tvzvezda.ru

Ovo ukazuje da se BMP-3 očigledno koristi samo kao platforma za testiranje tehnologija daljinskog upravljanja. Naime, izgleda apsurno transportovati motostreljačku pešadiju na bojno polje na borbenom vozilu u bespilotnom režimu.

No, tenkovi na daljinsko upravljanje, samohodne haubice i samohodni protivtenkovski topovi zvuče kao izuzetno obećavajući sistemi. Koji ruski tenk ima šansu da postane prvi bespilotni tenk možete pogoditi na osnovu sledeće izjave gospodina Čemezova:

Foto: EPA

Armata će u budućnosti postati još moćnije oružje, a mi nastavljamo sa radom koji će značajno povećati njen potencijal i borbenu moć. Uskoro ćemo videti rezultat. Dakle, naši protivnicima predstoji najneprijatnije iznenađenje.

U svakom slučaju, robotizovana verzija Armate kao nadzemni jurišni dron ima smisla i potencijal!

oruzjeonline.com

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)