PUTIN POTPISAO VAŽAN DOKUMENT: Svi stranci koji se bore na strani Rusije moći će da ostvare ovo pravo

Novosti onlajn

04. 01. 2024. u 17:46

RUSKI predsednik Vladimir Putin danas je potpisao dekret koji omogućava stranim državljanima koji se bore na strani Rusije u Ukrajini da dobiju rusko državljanstvo za sebe i svoje porodice.

ПУТИН ПОТПИСАО ВАЖАН ДОКУМЕНТ: Сви странци који се боре на страни Русије моћи ће да остваре ово право

Foto: Profimedia

Mera omogućava onima koji su potpisali ugovore tokom onog što Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini da se prijave za ruske pasoše, kao i njihove supruge, deca i roditelji. Za to moraju da predaju dokumente koji pokazuju da su služili barem godinu dana.

Državljanstvo će moći da dobiju i vagnerovci

To je omogućeno onima koji su potpisali ugovore s regularnom vojskom i drugim "vojnim formacijama", što se odnosi na grupe poput plaćenika Vagnera. Moskva ne objavljuje podatke o broju stranih državljana koji se bore na njenoj strani u Ukrajini.

Rojters je ranije izvestio o Kubancima koji su se prijavili u zamenu za bonuse koji iznose stotinu puta više od prosečne kubanske mesečne plate i o troje Afrikanaca u Vagneru, od kojih je dvoje poginulo.

Očekuje se nova mobilizacija ruske vojske

Američka obaveštajna služba procenjuje da je u ratu u Ukrajini poginulo ili povređeno 315 hiljada vojnika, odnosno 90 odsto vojnika dostupnih na početku sukoba.

Rusija je u septembru 2022. regrutovala još 300 hiljada ljudi, u prvoj mobilizaciji od Drugog svetskog rata. Smatra se da bi Moskva mogla to da ponovi nakon predsedničkih izbora u martu.

(Index)

BONUS VIDEO:​

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024