OGLASILA SE NEMAČKA VLADA ZBOG PROTESTA POLJOPRIVREDNIKA: Nemački ministar nazvao paore ekstremistima

Tanjug

08. 01. 2024. u 12:52 >> 12:57

NEMAČKA vlada ne razmatra izmene svojih planova za postepeno ukidanje poljoprivrednih subvencija, uprkos protestu poljoprivrednika, izjavio je danas portparol vlade.

ОГЛАСИЛА СЕ НЕМАЧКА ВЛАДА ЗБОГ ПРОТЕСТА ПОЉОПРИВРЕДНИКА: Немачки министар назвао паоре екстремистима

Foto: Tanjug/AP

Nemačka vlada: Protesti poljoprivrednika neće promeniti naše planove

- U vladi ne razmišljaju o bilo kakvoj promeni planova - rekao je portparol na konferenciji za medije, prenosi Rojters. Dodao je da je vlada ta koja "na kraju mora da donese odluku i da sprovodi promene, koje ne mogu uvek da se dopadnu svima".

Nemački poljoprivrednici blokirali su jutros ulaze na auto-puteve širom zemlje, protestujući protiv plana vlade da smanji subvencije za gorivo, u okviru najavljenog prilagođavanja saveznog budžeta. Zbog protesta poljoprivrednika obustavljen je rad i u fabrici Folksvagena u Emdenu, u Istočnoj Friziji.

Ranije je, kako je preneo nemački Bild, ministar ekonomije Robert Habek postavio poruku na društvenim mrežama isnoseći ozbiljne optužbe na račun poljoprivrednika.

- Ne smemo dozvoliti ekstremistima da otmu ovu neizvesnost. Ne smemo biti slepi. Subverzivne fantazije ne znače ništa drugo osim želje da uništimo našu demokratsku državu - rekao je on.

Povodom zahteva poljoprivrednika, Habek je rekao da im je vlada već izašla u susret:

- Zadržavamo značajan deo subvencija o kojima se sada govori u oslobađanju od poreza na vozila za poljoprivredna vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove