DESNICA PODRŽAVA NEMAČKE POLJOPRIVREDNIKE: AfD "udara" na planove Šolcove vlade

I.S.

08. 01. 2024. u 16:04

POLjOPRIVREDNICI koji protestvuju širom Nemačke i koji su stvorili neviđeni saobraćajni kolaps blokadom autoputeva i ključnih saobraćajnica, dobili su juče i podršku desničarske stranke "Alternativa za Nemačku" (AfD). Iz vrha stranke saopšteno je da ova partija podržava poljoprivrednike koji protestuju protiv planova nemačke vlade da smanji subvencije za gorivo u okviru najavljenog prilagođavanja saveznog budžeta.

ДЕСНИЦА ПОДРЖАВА НЕМАЧКЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: АфД удара на планове Шолцове владе

FOTO: Tanjug/AP

"Naš program bi podrazumevao momentalno udvostručenje nadoknade za poljoprivedni dizel, ukidanje oporezivanja vozila bez naknade za poljoprivrednike i stopiranje sumanute energetske politike aktuelne vlade i Evropske unije kako bismo prepolovili cene energenata", napisala je Alis Vajdel, kopredsednica AfD na društvenoj mreži Iks. Ona je dodala da su moderne farme najpogodnije za ekološki i tržišno prihvatljivu proizvodnju.

Drugi kopredsednik AfD Tino Krupala naveo je da njegova stranka podržava "mirne proteste poljoprivrednika, saobraćajaca i zanatlija". "Nemačkoj su potrebne jaka industrija i stabilna poljoprivreda. To je moguće samo uz jeftine energente", napisao je Krupala na Iksu, kritikujući novine koje je usvojila vlada kancelara Olafa Šolca, a koje se tiču poljoprivrednih proizvođača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)