BACAMO BOMBE ŠIROM BLISKOG ISTOKA, A OSTIN VODI RAT IZ BOLNIČKE SOBE: Tramp kivan na američku administraciju

Novosti online

12. 01. 2024. u 17:57

KANDIDAT za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države "bacaju bombe širom Bliskog istoka", dok ministar odbrane Lojd Ostin "vodi rat preko svog laptopa u bolničkoj sobi".

БАЦАМО БОМБЕ ШИРОМ БЛИСКОГ ИСТОКА, А ОСТИН ВОДИ РАТ ИЗ БОЛНИЧКЕ СОБЕ: Трамп киван на америчку администрацију

Foto: EPA

- Dakle, samo da razjasnimo. Bacamo bombe širom Bliskog istoka, opet, a naš ministar odbrane, koji je nestao na pet dana, vodi rat sa svog laptopa u bolničkoj sobi - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial. On je dodao da je reč o "istoj bandi koja se predala u Avganistanu za šta niko nije odgovorio, niti je iko otpušten".

- To je bio najsramniji trenutak u istoriji SAD. Sada imamo ratove u Ukrajini, Izraelu i Jemenu, ali nema 'rata' na našoj južnoj granici. Oh, to ima mnogo smisla. Pokvareni Džo Bajden je najgori predsednik u istoriji SAD - zaključio je Tramp.

Potrparol Pentagona Patrik Rajder ranije danas je rekao da SAD ne planiraju da šalju dodatne snage u region nakon što su američke i britanske vojske izvele udare na jemenske pobunjenike Hute.

On je naveo da je ministar odbrane SAD Lojd Ostin, koji je 1. januara hospitalizovan zbog infekcije, "aktivno angažovan u nadgledanju i rukovođenju ovim udarima".

Jemenska militantna grupa Huti saopštila je ranije danas da je u američko-britanskim napadima na njene položaje ubijeno pet i ranjeno šest njihovih boraca.

BONUS VIDEO: JEMENSKI HUTI U RATNOJ AKCIJI - Gađali dva izraelska broda u Crvenom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije