POGLEDAJTE - "STRELCI" STIGLI U RUSKU VOJSKU: "Kalašnjikov" isporučio borbene komplete (VIDEO)

Novosti online

13. 01. 2024. u 00:46

DEO pripadnika ruske vojske će ove godine dobiti nove komplete lične opreme, budući da je koncern "Kalašnjikov" isporučio 25.000 kompleta "strelok" ("strelac") poručenih u 2023. godini – i to pre predviđenog roka.

ПОГЛЕДАЈТЕ  - СТРЕЛЦИ СТИГЛИ У РУСКУ ВОЈСКУ: Калашњиков испоручио борбене комплете (ВИДЕО)

Foto en.kalashnikovgroup.ru

Novu opremu proizvela je kompanija "Triada-TKO", podružnica koncerna, zadužena za izradu uniformi, zaštitne opreme, pancira i drugih komponenata lične opreme vojnika. Kako se navodi u saopštenju kompanije, svih 25.000 kompleta "streloka" čija je isporuka pokrenuta početkom decembra, isporučeno je pre kraja 2023. godine, ali za sada nije poznato da li su potpisani i ugovori o nabavci dodatne opreme.

Borbeni komplet uključuje pancir sa nivoom zaštite pet po standardu "GOST", šlem sa dodacima za kačenje opreme poput uređaja za noćno osmatranje i komunikaciju, dodatne zaštitne elemente, set torbica i džepova za smeštaj okvira i drugih sredstava, ranac zapremine 30 litara i torbu za transport.

Zbog specifičnog i savremenog dizajna, površina tela zaštićena od fragmenata sa brzinom kretanja od 630 m/s je povećana, dok pancirne ploče u predelu grudi i leđa pružaju zaštitu od municije u kalibru 7,62h54 mm, sa ojačanim jezgrom.

"Strelok" obezbeđuje i distrubuciju težine zaštitne opreme sa ramena i leđa na kukove i pojas, a postoji i opcija prilagođavanja pozicije pancira u zavisnosti od debljine uniforme. Takođe, moguće je modifikovati i konfiguraciju čitavog kompleta u skladu sa potrebama konkretnog zadatka.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)