AMERIKA I BRITANIJA OPET GAĐAJU HUTE: Napadi na vojne instalacije u planinama

Novosti online

14. 01. 2024. u 18:21

SAD i Velika Britanija izvode napade na pozicije Huta na severu provincije Hodejda u Jemenu, saopštio je vojni izvor Sputnjika.

АМЕРИКА И БРИТАНИЈА ОПЕТ ГАЂАЈУ ХУТЕ: Напади на војне инсталације у планинама

Foto USAF/Vojska SAD

Kako se navodi, meta napada je objekat u planinskom području Luheja.

Nema informacija o žrtvama.

kako ej izjavio večeras koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi na televiziji Si-Bi-Es, administracija Vašingtona smatra da bi pobunjenici iz pokreta Ansar Alah (Huti) u Jemenu mogli da izvedu napad na njih zbog čega su američke snage u regionu preduzele mere predostrožnosti.

"Mislim da bi bilo previše optimistično da mislimo da neće ili ne može biti neke vrste odmazde Huta. Mi ovo veoma pažljivo pratimo. Preduzeli smo neophodne mere predostrožnosti u regionu kako bismo bili spremni za slučaj takvih napada“, istakao je on, govoreći o udaru SAD i Britanije na položaje Huta u Jemenu.

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da rezolucija Saveta bezbednosti UN o Crvenom moru ne daje nikome pravo da izvode napade na Jemen.

S druge strane, neke brodarske kompanije su počele da objavljuju sastav (po nacionalnosti) posade svojih brodova koje prolaze kroz Crveno more uzdajući se da zbog toga neće biti napada na njihova plovila.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori