OGLASIO SE PENTAGON: Odgovorili da li su zaista u ratu sa jemenskim Hutima

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 01. 2024. u 22:07

PORTPAROLKA Pentagona Sabrina Sing izjavila je danas da Sjedinjene Američke Države nisu u ratu sa jemenskim Hutima.

ОГЛАСИО СЕ ПЕНТАГОН: Одговорили да ли су заиста у рату са јеменским Хутима

Foto: Profimedia/instagram ursulalolita

Ona je na brifingu za novinare rekla da su američki napadi na jemenske militante bili "isključivo odbrambene prirode", prenosi Rojters.

- Mi nismo u ratu sa Hutima. Oni su ti koji nastavljaju da lansiraju krstareće i protivbrodske rakete na nevine ljude. Ono što radimo sa našim partnerima je samoodbrana - poručila je Sing.

Ranije danas, SAD su izvele novi napad na protivbrodske rakete jemenskih militanata Huta, a vojni zvaničnici saopštili su da je reč o "preventivnim napadima" jer su Huti navodno pripremali novi napad na komercijalne i ratne brodove u Crvenom moru.

Reč je o petom napadu SAD na jemenske militantne u poslednjih nedelju dana, a napadi su usledili nakon što su Huti gađali komercijalne brodove u Crvenom moru u znak protesta protiv izraelske ofanzive na Pojas Gaze. 

Američka vojska je i prethodne noći izvela novi talas raketnih udara sa brodova i podmornica na lokacije u Jemenu koje kontrolišu Huti, koji su prethodno preuzeli odgovornost za napad na američki teretni brod "Genko Pikardi".

Huti su ranije saopštili da neće oklevati da ciljaju sve mete koje su pretnja arapskom svetu i Crvenom moru sa "legitinim pravom da brane Jemen i nastave podršku nad ugnjetenim Palestincima".

Jemenska grupa je istakla da neće odustati od podrške Palestincima i da ih od toga ne može odvratiti ni to što su ih Sjedinjene Američke Države ponovo uvrstile na listu globalnih terorističkih organizacija.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu