ZELENSKI NAKON PADA ILJUŠINA: Igrate se sa životima ukrajinskih zarobljenika

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

25. 01. 2024. u 08:31

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski optužio je u sredu uveče Moskvu za "igranje sa životima ukrajinskih zarobljenika" nakon što se u sredu u Belgorodskoj oblasti na zapadu Rusije srušio avion u kojem je, kako tvrdi Moskva, bilo 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika.

ЗЕЛЕНСКИ НАКОН ПАДА ИЉУШИНА: Играте се са животима украјинских заробљеника

Foto Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski optužio je u sredu uveče Moskvu za "igranje sa životima ukrajinskih zarobljenika" nakon što se u sredu u Belgorodskoj oblasti na zapadu Rusije srušio avion u kojem je, kako tvrdi Moskva, bilo 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika.

Zelenski je zatražio međunarodnu istragu incidenta u oblasti koja se nalazi nadomak ukrajinsko-ruske granice.

Rusija je utvrdila da je Ukrajina oborila transportni avion iljušin-76 u kojem su bile 74 osobe - 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika, šest članova posade i još tri osobe. Moskva je rekla da su zarobljenici trebali da učestvuju u razmeni i dodala je da niko nije preživeo pad aviona.

Ukrajinski vojni obaveštajci su u sredu rekli da im ovog puta nije rečeno da imaju osigurani vazdušni prostor.

Zelenski je u sredu uveče rekao da je "očito da se Rusi igraju sa životima ukrajinskih zarobljenika, osećajima njihovih najbližih i emocijama ukrajinskog društva".

Ukrajinski predsednik nakon incidenta u Belgorodskoj oblasti u Rusiji je otkazao putovanje povezano s njegovim rođendanom koji će proslaviti danas.

Kada je reč o padu iljušina-76, Zelenski je rekao da se sve činjenice moraju ustanoviti.

Izjava ukrajinskih vojnih obaveštajaca protumačena je kao prikriveno priznanje rušenja aviona. Međutim, obaveštajci su naglasili da nisu imali pouzdane informacije o tome ko ili šta se nalazilo u avionu.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)