PUTIN NAVEO ŠTA JE PREDNOST NA ARKTIKU: Flota ovih brodova je ogromno preimućstvo Rusije u svetu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 01. 2024. u 17:35

RUSKI predsednik Vladimir Putin dao je start za izgradnju nuklearnog ledolomca „Lenjingrad“. On je na ceremoniji tim povodom poručio da će Rusija nastaviti da gradi nove ledolomce i druge brodove koji će bit angažovani na Arktiku.

ПУТИН НАВЕО ШТА ЈЕ ПРЕДНОСТ НА АРКТИКУ: Флота ових бродова је огромно преимућство Русије у свету

Foto Tanjug AP

Ledolomac „Lenjingrad“ će biti pet brod te serije, a posle izgradnje biće u upotrebi na Severnom morskom putu za dopremanje tereta, građevinskog materijala, goriva i drugo.

„Na Čukotki, Jamalu, u Jakutiji i u drugim našim arktičkim regionima sa nestrpljenjem očekuju nove moćne ledolomce i druge brodove. Nastavićemo da širimo arktičku flotu i da postavljamo nove ambiciozne orijentire“, rekao je Putin.

On je dodao da moćna flota ledolomaca predstavlja ogromnu prednost Rusije u svetu.

-Rusija ima jedinstvenu flotu ledolomaca u svetu i to želim da istaknem. To je naše ogromno preimućstvo, kolosalni potencijal za razvoj logistike, industrije, otvaranja novih radnih mesta, uređenja arktičkih gradova i sela, razvoja saradnje sa partnerima, sa svima koji žele da sarađuju s nama, rekao je ruski predsednik Putin.

Putin je najavio da će Rusija 2025. godine dobiti još jedan nuklearni ledolomac iste klase koji će biti nazvan „Staljingrad“ .

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)