NEMA DOGOVORA, ALI IMA NAPRETKA: Oglasili se iz Netanijahuovog kabineta nakon sastanka CIA, Mosada i Katara u Parizu

Милица Шкорић
Milica Škorić

28. 01. 2024. u 20:57

RAZGOVORI o postizanju sporazuma o oslobađanju talaca koje drži Hamas u Pojasu Gaze, a koji su održani danas u Parizu, bili su konstruktivni, ali dogovor o tom pitanju nije postignut, saopšteno je iz kabineta izraelskog premijera, Benjamina Netanijahua.

НЕМА ДОГОВОРА, АЛИ ИМА НАПРЕТКА: Огласили се из Нетанијахуовог кабинета након састанка ЦИА, Мосада и Катара у Паризу

Tanjug

U saopštenju se navodi da će strane nastaviti da pregovaraju tokom dodatnih sastanaka da bi se postigao dogovor, dok je sastanak održan na inicijativu Katara, SAD i Egipta.

- Još uvek postoje značajne praznine o kojima će strane razgovarati ove nedelje na dodatnim sastancima - dodaje se u saopštenju kabineta.

Postignut je napredak

Na današnjem sastanku najavljeni su da učestvuju šef izraelske obaveštajne agencije "Mosad" David Barnea, direktor CIA Vilijam Berns, katarski premijer Mohamed bin Abdulrahman al-Tani i šef egipatske obaveštajne službe Abas Kamel, kako bi razgovarali o novim naporima da se oslobodi 136 preostalih talaca koje drže Hamas i druge militantne grupe u Gazi. Izraelski kanal 12 izvestio je da će tamo biti i šef Šin Beta, Ronen Bar.

Dva visoka zvaničnika navela su da su američki pregovarači navodno već postigli napredak u vezi sa potencijalnim dogovorom, prema kojem bi Izrael pauzirao vojne operacije protiv Hamasa na dva meseca u zamenu za oslobađanje više od 100 talaca, prenosi "Tajms of Izrael".

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS - Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo