AUSTRALIJSKI GENERAL RAJAN: Pobeda Rusije sve verovatnija, oni su bar godinu dana ispred nas

Novosti online

13. 02. 2024. u 12:42

POBEDA Rusije nad Ukrajinom postaće sve verovatnija ukoliko NATO i Kijev ne nadmaše Moskvu, upozorava penzionisani general-major australijske armije.

АУСТРАЛИЈСКИ ГЕНЕРАЛ РАЈАН: Победа Русије све вероватнија, они су бар годину дана испред нас

Foto: Shutterstock/Jutjub/Dmitriy R/Vikipedija/Ilustracija

Strahuje se da Moskva sada nadmašuje Kijev i NATO, dok Ukrajina pati od nestašice vojnika i municije.

General-major Mik Rajan, koji je služio u australijskoj vojsci 35 godina, objasnio je kako bi prednosti Rusije u smislu industrijske mobilizacije, tehnologije dronova i elektronskog ratovanja mogle da dovedu do pobede ruskog lidera Vladimira Putina.

- Taktičko prilagođavanje vam pomaže da dobijete bitke, strateško prilagođavanje vam pomaže da dobijete ratove. Jedno je vojni poduhvat, drugo na strateškom nivou je nacionalni poduhvat. Ono što smo videli, verujem, u poslednjih 18 meseci, jeste da Rusi nisu bili tako dobri u prilagođavanju na nižem nivou jer centralizuju komandu i kontrolu. Međutim, ono što su Rusi uradili je mnogo ispred Zapada u stvarima kao što je mobilizacija njihove industrije - rekao je on.

- Oni su to uradili 22. septembra 2022, sa tom direktivom o delimičnoj mobilizaciji. Svi su gledali mobilizaciju regruta, ali je u njoj ugrađena mobilizacija industrije. Dakle, oni su bar godinu dana ispred nas - rekao je general, prenosi Forses net.

Taj početak znači da Rusija može brzo da poveća proizvodnju artiljerije i dronova, a ono što ne može da napravi kupuje od Irana i Severne Koreje.

Dok Rusija prilagođava svoje oružje da se suprotstavi ukrajinskom i NATO pristupu ratu, nove metode moraju hitno da se instaliraju pre nego što Moskva dobije dalje prednosti.

Ovo uključuje doktrinu kombinovanog naoružanja da zapadni saveznici podučavaju ukrajinske vojnike, za koju general Rajan tvrdi da treba da se ažurira.

On veruje da NATO mora da podeli sa Kijevom svoje najsavremenije lekcije o obuci i vođenju rata i da Ukrajini pruži više analiza o načinima suprotstavljanja Rusima. Štaviše, ukrajinske oružane snage moraju imati više inicijative o tome koje oružje ili taktiku dobijaju.

Zbog toga je, smatra general Rajan, vrlo verovatno da je Rusija sada ispred u pogledu borbe sa bespilotnim letelicama i oprema svoje rakete da obmane ukrajinsku protivvazdušnu odbranu.

General Rajan smatra da doktrina koju su saveznici razvili tokom Drugog svetskog rata za čišćenje mina nije „pogodna svrsi“.

- Čak i mala količina inženjerske opreme koju su Ukrajinci dobili, a bila je veoma mala, stara je decenijama u svojoj dizajnerskoj filozofiji - zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!