RAPORT: Sirski će u četvrtak izvestiti NATO o stanju u ukrajinskoj vojsci

Novosti online

13. 02. 2024. u 15:21

ALEKSANDAR Sirski, novi glavnokomandujući vojske Ukrajine, obavestiće ministre odbrane NATO-a o situaciji u Oružanim snagama Ukrajine i dati najnovije informacije sa bojnog polja na redovnom sastanku u Briselu u četvrtak, javlja TASS, pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu.

РАПОРТ: Сирски ће у четвртак известити НАТО о стању у украјинској војсци

Foto: Profimedia

- Očekujemo da će novi glavnokomandujući Sirski obavestiti savezničke ministre odbrane NATO-a o situaciji sa kojom se suočavaju ukrajinske snage i situaciji na bojnom polju - rekao je neimenovani diplomata.

On je dodao da se očekuje da će se Sirski obratiti šefovima odbrane NATO-a preko video-linka.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski imenovao je 8. februara Aleksandra Sirskog za vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine, nakon što je sa te funkcije smenjen Valerij Zalužni.

Zelenski je takođe imenovao general-majora Anatolija Barhileviča za novog načelnika Generalštaba, koji je na toj poziciji zamenio Serhija Šaptalu.

Zelenski je 2020. godine uveo novu poziciju vrhovnog komandanta Oružanih snaga, uz prethodno postojeću poziciju načelnika Generalštaba.

Načelnik Generalštaba je, do te promene, bio glavnokomandujući u ukrajinskoj vojsci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024