„NEMA NIŠTA OD TOGA“: Lavrov uputio oštru poruku Švajcarskoj zbog Ukrajine

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 02. 2024. u 16:41

POKUŠAJI Švajcarske da nametne posredovanje u vezi Ukrajine neće imati uspeha – Bern ne zaslužuje poverenje, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„НЕМА НИШТА ОД ТОГА“: Лавров упутио оштру поруку Швајцарској због Украјине

FOTO: Tanjug/AP

- O kakvim tu posredničkim uslugama može biti reči? Oni sada, inače, pokušavaju da nametnu svoje posredovanje u vezi Ukrajine. Neće biti ništa od toga. To nije igrač kojem se može verovati -  rekao je šef ruske diplomatije na XIII Bliskoistočnoj konferenciji kluba „Valdaj“.

Ranije je predsednica Švajcarske Viola Amherd nakon sastanka sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim 15. januara saopštila da je on zatražio da se organizuje mirovna konferencija na visokom nivou, te da je Bern pozitivno odgovorio na taj zahtev. Nakon toga je ministar spoljnih poslova Švajcarske Injasio Kasis rekao da u diskusiju o mirnom rešenju situacije u Ukrajini treba uključiti i Rusiju.

Podsećamo, Švajcarska, koja nije članica ni NATO ni EU, podržava antiruske sankcije. Ruska Vlada je 2022. godine uključila Švajcarsku na listu stranih država i teritorija koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Rusije, njenih kompanija i državljana.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM - Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!