"NIJE U PITANJU BANANA REPUBLIKA" Rusi se oglasili o hospitalizaciji Lojda Ostina: Treba da pokažu odgovornst

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 02. 2024. u 22:46

U SLUČAJEVIMA kao što je hospitalizacija američkog ministra odbrane Lojda Ostina, trebalo bi da postoji osećaj odgovornosti i dužnosti, jer ne govorimo o „banana republici“, već o državi koja ima nuklearno oružje i koja pretenduje da bude svetski hegemon, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti RF Mihail Popov u intervjuu Izvestijama.

НИЈЕ У ПИТАЊУ БАНАНА РЕПУБЛИКА Руси се огласили о хоспитализацији Лојда Остина: Треба да покажу одговорнст

Foto: Tanjug/AP Photo/Roman Koksarov

- Lojd Ostin je nestao skoro dve nedelje, a niko nije znao gde se nalazi. Početkom januara u štampu je procurila informacija da se Ostin leči u bolnici i da ne rukovodi Pentagonom. Ne bih želeo da idem u detalje o navodnojdijagnozi - rekao je Popov.

Prema njegovim rečima, važno je napomenuti da su predsednik SAD Džozef Bajden, njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven i drugi američki zvaničnici saznali za to što se dogodilo teknekoliko dana nakon što je ministar odbrane hospitalizovan.

- Razlog je jednostavan: očigledno, Lojd Ostin jednostavno nije želeo da uznemirava rukovodstvo i javnost zemlje tokom božićnih praznika zbog tako „sitne“ stvari - primetio je Popov.

- Jasno je da ministar odbrane više nije mlad i, verovatno, nije potpuno zdrava osoba, kao mnogi američki zvaničnici. Što si stariji, manje si zdrav. Ali u ovom slučaju, naprotiv, Treba pokazati odgovornosti i ispuniti službenu dužnost. Nije u pitanju „banana republika“, već država koja ima nuklearno oružje i stalno pretenduje na ulogu svetskoghegemona - naglasio je Popov.

Ostin (70) je 22. decembra primljen u nacionalni Vojni medicinski centar u Merilendu Volter Rid radi lečenja raka prostate.

U bolnicu se ponovo vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima su i urinarne infekcije.

Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na lečenju do 9. januara.

Pre nekoliko dana najavljeno je da će Ostin svedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi s tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024