VREME JE DA RUSIJA KAŽE ZBOGOM OEBS-u Volodin: Dajemo im najveći novac, a oni plešu kako Vašington svira

Милица Шкорић
Milica Škorić

14. 02. 2024. u 08:37

RUSIJA bi trebalo da se oprosti od Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (PS OEBS) zbog njene nesamostalnosti i politizacije, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici veća.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА РУСИЈА КАЖЕ ЗБОГОМ ОЕБС-у Володин: Дајемо им највећи новац, а они плешу како Вашингтон свира

Foto: Printskrin Youtube / Novosti na Pervom Kanale

- Ta organizacija je apsolutno zavisna, politizovana, pleše uz melodiju i izvodi sve plesove Vašingtona. Ono što je najgore u ovoj situaciji je što Rusija daje novac i jedan je od najvećih platiša. Zato treba da izađemo i prestanemo da prenosimo sredstva OEBS-u - poručio je Volodin.

On je istakao da sve dok se ta organizacija "ne opameti, Rusija nema tu šta da radi, jer u osnovi rada svake međuparlamentarne strukture moraju biti principi".

Prema rečima predsedavajućeg Državne dume, rad bilo koje međuparlamentarne strukture treba da se zasniva na principu odlučivanja konsenzusom, kao u Parlamentarnoj skupštini ODKB i kao što se odluke donose u BRIKS-u, ŠOS-u, EAEU.

Volodin je istakao da se situacija u PS OEBS-a pretvorila u "potpuni ćorsokak, za šta je odgovorna politika Vašingtona, vođena američkim predsednikom Džozefom Bajdenom". 

- Šta su smislili? Parlamentarna skupština Saveta Evrope je ista ispolitizovana platforma, OEBS je isti. Pričaju o demokratiji, a sami ne poštuju nikakve procedure, pravila, principe. I međunarodno zakonodavstvo, razvijano decenijama, precrtali su - ukazao je predsednik Državne dume.

On je zadužio šefa Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Leonida Sluckog i šefa delegacije Savezne skupštine u PS OEBS-a, potpredsednika Državne dume Petra Tolstoja da pripreme nacrt rezolucije o suspenziji učešća stalne delegacije Ruske Federacije u skupštini OEBS-a. 

Prethodno je zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri PS OEBS Aleksandar Volgarev izvestio da ove godine ruska delegacija neće učestvovati na tradicionalnom zimskom sastanku skupštine u Beču i naglasio da ta organizacija "gubi nezavisnost i podleže politici pojedinih država OEBS-a". 

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!