AMERIKANCI PRIZNAJU - STANJE U AVDEJEVKI KRITIČNO: Palo moćno utvrđenje Zenit, Admiral Kirbi - VSU nema municije, Rusi napreduju (VIDEO/MAPA)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

15. 02. 2024. u 21:58

SITUACIJA u Avdijevki je kritična, između ostalog i zbog deficita municije u ukrajinskim oružanim snagama, izjavio je portparol Bele kuće Džon Kirbi.

АМЕРИКАНЦИ ПРИЗНАЈУ - СТАЊЕ У АВДЕЈЕВКИ КРИТИЧНО: Пало моћно утврђење Зенит, Адмирал Кирби - ВСУ нема муниције, Руси напредују (ВИДЕО/МАПА)

Foto Tanjug

-Nažalost, iz Ukrajine dobijamo informacije da je situacija u Avdijevki kritična. Rusija nastavlja da svakodnevno potiskuje ukrajinske pozicije. Avdejevka je u opasnosti da padne pod kontrolu ruskih trupa, rekao je Kirbi tokom redovnog brifinga.

Prema njegovim rečima, ovakvo stanje je u velikoj meri posledica nestašice municije u Oružanim snagama Ukrajine, što je, pak, posledica nemogućnosti vlade SAD da u sadašnjim uslovima pošalje vojnu pomoć Kijevu.

-Zbog činjenice da Kongres nije odobrio zahtev za dodatno finansiranje, ne možemo da šaljemo novu pomoć Ukrajini, zaključio je Kirbi.

JOŠ LOŠIH VESTI

1. Slavjanska brigada podigla je rusku zastavu nad glavnom tvrđavom Oružanih snaga Ukrajine na jugu Avdejevke, zauzevši utvrđenje Zenit!

Na jugu Avdejevke naši borci su bočnim manevrima završili opkoljavanje i zauzimanje moćnog Zenitskog utvrđenja!

Pao je najvažniji odbrambeni centar - baza PVO na jugozapadu kod Avdejevke, koju su Oružane snage Ukrajine pretvorile u pravu tvrđavu sa podzemnim utvrđenjima sa zidovima od debelog betona.

Ovo utvrđeno područje moglo je da upropasti rusku ofanzivu, da se uglavi u ruske položaje i spreči napad na Avdejevku iz ovog pravca.

I tako, tokom kompetentne operacije, borci 1. Slavjanske su pregazili jedinice VSU, zauzevši ovu tvrđavu Oružanih snaga Ukrajine.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić