NA PRODAJU ELEKTRIČNI AUTOMOBIL KRALJA ČARLSA: Početna cena 70.000 funti

Novosti online

16. 02. 2024. u 17:34

LIČNI električni automobil marke "Jaguar" britanskog kralja Čarlsa Trećeg biće prodat na aukciji po procenjenoj ceni od 70.000 funti (oko 82.000 evra).

НА ПРОДАЈУ ЕЛЕКТРИЧНИ АУТОМОБИЛ КРАЉА ЧАРЛСА: Почетна цена 70.000 фунти

Foto: profimedia

On je kupio Jaguar E-Pace 2018. godine, što je prvi potpuno električni automobil u vlasništvu nekog člana kraljevske porodice.

Tadašnji princ od Velsa preuzeo je automobil u septembru 2018. nakon što je potrošio 60.000 funti na novi automobil, prenosi britanski portal Ekspres.

Brzi punjač za dopunu automobila instaliran je u njegovoj londonskoj rezidenciji, Klarens haus, ubrzo nakon što je automobil stigao.

Predstavnik kuće "Historics Auctioneers" i specijalista za automobile Metju Pridi rekao je da će automobil imati trajnu kolekcionarsku vrednost.

-Oduševljeni smo što ovu kraljevsku ikonu predstavljamo na aukciji. To je neponovljiv deo istorije elektromotorstva. S obzirom da je Jaguar E-Pace prestao da se proizvodi pre lansiranja modela iz 2025. godine, ovo će sigurno ostati najznačajniji primerak, što će se odraziti u njegovoj sve većoj vrednosti, naveo je Pridi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)