NOVE PACKE KIJEVU SA ZAPADA: Ukrajinska vojska "agresivnim" korišćenjem uništava oružje

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 02. 2024. u 22:43

UKRAJINSKA vojska previše "intenzivno" koristi artiljeriju, što značajno oštećuje oružje, piše "Biznis insajder".

НОВЕ ПАЦКЕ КИЈЕВУ СА ЗАПАДА: Украјинска војска агресивним коришћењем уништава оружје

Foto Tanjug/AP

-Mnogo veće probleme od nedostatka granata napravila je agresivna upotreba municije od strane ukrajinske vojske, navodi se u članku, te dodaje da jaka želja ukrajinskih vojnika da što češće pucaju negativno utiče na stanje artiljerijskih sistema koji zahtevaju složeno održavanje.

-Izuzetno intenzivna upotreba ovog oružja, uz tešku dostupnost rezervnih delova, dovela je do toga da se ono koristi van svih pravila o održavanju i zameni, zaključuje se u listu.

I bivši američki obaveštajac Skot Riter je upozorio na to da Oružane snage Ukrajine neadekvatno koriste oružje. Konkretno, "spalile" su cevi topova velikog kalibra M-777.

Oglasio se i šef Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov, u intervjuu pariskom listu "Liberasion", gde je priznao da Kijev nema dovoljno granata, te da je situacija na frontu za Oružane snage Ukrajine loša, ipak ne i kritična.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo