VAŠINGTON "UPERIO PRSTOM" U PEKING: Nove pretnje Zapada sankcijama

Novosti online

20. 02. 2024. u 13:33

SJEDINjENE Američke Države razmatraju uvođenje sankcija kineskim kompanijama za koje veruju da pomažu Rusiji, prenosi Si-En-Bi-Si i dodaje da je to prvo direktno "upiranje prstom" u Peking od početka sukoba u Ukrajini.

ВАШИНГТОН УПЕРИО ПРСТОМ У ПЕКИНГ: Нове претње Запада санкцијама

Foto Tanjug/AP

Demokratski senator Džerald Konoli, član Komiteta za spoljne poslove američkog Predstavničkog doma, rekao je da su kongresmeni počeli da razmatraju sankcije nakon što je Evropska unija predložila slične mere.

- Kina mora da shvati da iste vrste sankcija koje počinju da se primenjuju u Rusiji i utiču na rusku produktivnost, ekonomske performanse i kvalitet života, takođe mogu biti primenjene na Kinu - rekao je on.

- I iskreno, Kina ima mnogo više da izgubi od Rusije - dodaje.

Sankcije SAD, navodi američki Si-En-Bi-Si, mogle bi ozbiljno da naškode kineskoj ekonomiji koja se oporavlja od pandemije i turbulencija u sektoru nekretnina. Ali takav korak bi takođe mogao da naškodi Sjedinjenim Državama, s obzirom na međuzavisnost zemalja u trgovini.

Konoli je naveo da se nada da će sama "pretnja" Kini biti dovoljna da Peking promeni svoj stav.

- Ako bi se na Kinu primenile široke sankcije, to bi zaista pogodilo. A njihov ekonomski učinak trenutno je već slab. Zato se nadam da će Kina pažljivo izračunati da ih čekaju posledice zbog podrške ruskom nasilju i izopačenosti u Ukrajini - rekao je senator.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu