ŠVAJCARSKA NAJAVILA: Organizovanje razgovora o primirju u Ukrajini do leta

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 02. 2024. u 20:31

ŠVAJCARSKI ministar spoljnih poslova Injacio Kasis saopštio je danas na sastanku Generalne skupštine UN da ta zemlja planira da organizuje razgovore o primirju u Ukrajini na visokom nivou do leta, na zahtev Kijeva.

ШВАЈЦАРСКА НАЈАВИЛА: Организовање разговора о примирју у Украјини до лета

Foto: Profimedia

Ukrajina nastoji da prikupi podršku za mirovni plan predsednika Volodimira Zelenskog, koji sadrži 10 tačaka, a uključuje obnovu teritorijalnog intergiteta Ukrajine, povlačenje svih ruskih trupa, zaštita zaliha hrane i energije, nuklearnu sigurnost i oslobađanje svih ratnih zarobljenika.

-Rusija ne može da ignoriše glas svetske većine ako mi svi zauzimemo principijelan stav i delujmo zajedno, poručio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba na Generalnoj skupštini UN, preneo je Rojters.

Ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja odbacio je mogućnost o prihvatanju mirovnog plana Zelenskog i dodao je da je taj plan ultimatum za Rusiju i "pokušaj da se što više zemalja namami na beskrajne sastanke o utopiji".

-Ti Ukrajinci, te porodice koje ne mogu sebi da priušte da budu umorne, računaju na nas da branimo Povelju Ujedinjenih nacija i držimo one koji je prekrše odgovornim, da se ​​odupremo podeljenosti i umoru i da se zajedno zalažemo za diplomatiju, za dijalog i za pravednost, za trajni mir, rekla je ambasadorka SAD u UN Linda Tomas- Grinfild.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!