NE ŽELIMO DA RATUJEMO PROTIV RUSA: Zelenskom se neće svideti Makronova poruka

Милица Шкорић
Milica Škorić

26. 02. 2024. u 19:11

ZAPAD ne namerava da ulazi u rat protiv ruskog naroda, želi da izbegne eskalaciju sukoba u Ukrajini, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron, otvarajući konferenciju u znak podrške Ukrajini u Jelisejskoj palati.

НЕ ЖЕЛИМО ДА РАТУЈЕМО ПРОТИВ РУСА: Зеленском се неће свидети Макронова порука

Foto: Tanjug/Ludovic Marin, Pool via AP

- Svi smo jednoglasno saglasni da ne želimo rat sa narodom Rusije. Planiramo da zadržimo kontrolu nad eskalacijom situacije, kao što smo do sada radili tokom protekle dve godine - rekao je Makron u uvodnoj reči, koja je prenošena na stranici Jelisejske palate na društvenoj mreži Iks.

Francuski predsednik je naglasio da ukrajinski saveznici moraju da daju novi impuls podršci Kijeva.

- Položaj Ukrajine na frontu je sve teži i teži. Zapadni saveznici moraju biti aktivniji u pomaganju ukrajinskim vlastima. To predviđa donošenje čvrstih odluka - poručio je Makron.

Predstavnik Vlade Nemačke Kristijana Hofman istakla je da konferencija o Ukrajini, koju organizuje Makron u Parizu treba da odagna utisak da Kijevu ide loše nakon neuspeha na bojnom polju. Učesnici sastanka žele da pošalju signal o evropskoj solidarnosti i odlučnosti kako ukrajinskom narodu, tako i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!