KIM POSLAO PUTINU ORUŽJE: Oglasio se ministar odbrane Koreje

Novosti online

27. 02. 2024. u 11:34

MINISTAR odbrane Južne Koreje Šin Von Sik tvrdi da je Severna Koreja isporučila Rusiji oko 6.700 kontejnera municije kako bi je podržala u ratu protiv Ukrajine.

КИМ ПОСЛАО ПУТИНУ ОРУЖЈЕ: Огласио се министар одбране Кореје

Foto: EPA

- Procenjuje se da je Severna Koreja isporučila oko 6.700 kontejnera u Rusiju od samita severnokorejskog lidera Kim Džong Una i ruskog lidera Vladimira Putina u septembru - rekao je južnokorejski ministar, prenosi agencija Jonhap.

Prema njegovim rečima, to je dovoljno da se smesti više od 3 miliona artiljerijskih granata od 152 mm ili 500.000 granata od 122 mm.

Južnokorejski ministar je rekao da stotine fabrika u Severnoj Koreji rade sa oko 30 odsto svojih kapaciteta zbog nedostatka sirovina i struje, ali da su one koje proizvode artiljerijske granate za Rusiju radile "punim kapacitetom".

On nije naveo izvor tih informacija, navodi Jonhap.

Prema rečima Šin Von Sika, Severna Koreja je u zamenu za municiju dobila oko 9.000 kontejnera uglavnom hrane, što je pomoglo u stabilizaciji cena.

On je dodao da će Moskva verovatno obezbediti Severnoj Koreji i satelitsku tehnologiju, podsećajući da je Pjongjang u septembru saopštio da je lansirao prvi špijunski satelit u orbitu i najavio da će ove godine lansirati još tri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!