MOSKVA ODGOVORILA MAKRONU: To će dovesti do direktnog sukoba Rusije i NATO-a

Novosti online

27. 02. 2024. u 11:40

SLANjE zapadnih kontingenata u Ukrajinu dovešće do direktnog vojnog sukoba Rusije i NATO-a, izjavio je portparol predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona.

МОСКВА ОДГОВОРИЛА МАКРОНУ: То ће довести до директног сукоба Русије и НАТО-а

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

- U ovom slučaju, ne treba da govorimo o verovatnoći, već o neizbežnosti. Tako ćemo procenjivati. I ove zemlje treba da ocenjuju ove zemlje na isti način i da su toga svesne. I postaviti pitanje da li to odgovara njihovim interesima, a što je najvažnije da li je u interesu građana njihovih zemalja - rekao je predstavnik Kremlja, prenosi RIA Novosti.

On je samu činjenicu da se razgovara o mogućnosti „slanja određenih kontingenata u Ukrajinu iz zemalja NATO-a” nazvao veoma važnim novim elementom. 

- Svi ostali elementi u govorima francuskog predsednika su na ovaj ili onaj način već izraženi - dodao je Peskov.

On je takođe podsetio da je Makronov stav o potrebi nanošenja strateškog poraza Rusiji dobro poznat u Kremlju.

Istovremeno, Moskva je zabeležila i činjenicu da u Evropi ne postoji konsenzus po pitanju slanja vojske. Peskov je napomenuo da veliki broj zemalja koje učestvuju u događaju u Parizu održavaju „prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti od takve akcije i potencijalne opasnosti da budu direktno uključene u vrući sukob“.

Makron je sinoć, obraćajući se novinarima nakon konferencije podrške Ukrajini, koja je održana u Parizu, rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa, ali da nisu postigli konsenzus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)