"NEMAČKA SE SPREMA ZA RAT SA RUSIJOM" Medvedev ljut nakon skandala sa oficirima - "Miroljubivi momak Šolc, nije upućen ali će rešiti sve..."

Марија Стевановић
Marija Stevanović

03. 03. 2024. u 14:51

NEMAČKA se sprema za rat sa Rusijom, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na Telegramu komentarišući snimak na kom se čuje kako oficiri Bundesvera razgovaraju o mogućnosti napada na Krimski most, prenose ruske agencije.

НЕМАЧКА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ СА РУСИЈОМ Медведев љут након скандала са официрима - Мирољубиви момак Шолц, није упућен али ће решити све...

Foto: Tanjug/Printskrin

Sada će vladajući politički savez u Nemačkoj pokušati da zataška situaciju, kako bi se ublažilo negodovanje javnosti zbog razgovora nemačkih oficira, ocenio je Medvedev.

Nemačke vlasti će sad pokušavati da se izvade kako su to, navodno, vojne mahinacije, "njima ne treba hleba, samo bi da igraju te njihove ratne igre" i da političko rukovodstvo s tim, navodno, nema nikakve veze, naveo je Medvedev.

- Štaviše, na čelu nemačkog rukovodstva nalazi se miroljubivi momak Šolc, koji odbija Banderovcima da isporuči rakete srednjeg dometa. On nije upućen ali će rešiti sve - dodao je ironično bivši predsednik Rusije.

Čak i da nisu znali i da nisu naredili napad na Krimski most, istorija pamti mnogo primera kada je vojska umesto civilnih vlasti donosila rešenja o početku rata, podsetio je ruski zvaničnik.

- Tako će i sad doći kod Šolca i reći mu: Gospodine rajh kancelaru, u Ukrajini je oboren projektil koji je, sudeći po tipu i putanji, leteo za Berlin. I šta će Šolc da im odgovori? Je li? Jasno je kao dan - napomenuo je Medvedev.

Pokušaji da se razgovori oficira Bundesvera predstave kao igrica tenkića i raketa bili bi zlonamerna laž, jer Nemačka se sprema za rat sa Rusijom, zaključio je Medvedev.

BONUS VIDEO:

RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)