MOĆNI LOVCI PRIZEMLJILI UKRAJINSKO VAZDUHOPLOVSTVO: Ruski Su-35s ne dozvoljavaju avionima VSU ni da uzlete (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

04. 03. 2024. u 07:11

LOVCI Su-35S Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije ne dozvoljavaju avionima Oružanih snaga Ukrajine čak ni da uzlete sa aerodroma u pravcu Avdejevke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

МОЋНИ ЛОВЦИ ПРИЗЕМЉИЛИ УКРАЈИНСКО ВАЗДУХОПЛОВСТВО: Руски Су-35с не дозвољавају авионима ВСУ ни да узлете (ВИДЕО)

Foto Rosoboronexport www.roe.ru

Posade višenamenskih lovaca Su-35S Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije danonoćno dežuraju u pravcu Avdejevke u zoni Specijalne vojne operacije i kontrolišu vazdušni prostor, navodi se u saopštenju.

Njihov glavni cilj tokom borbenog dežurstva u vazduhu je da patrolišu na datom području i prikrivaju akcije ruskih bombardera i jurišnih aviona, kao i helikoptera prilikom napada na vojne ciljeve i opremu Oružanih snaga Ukrajine, pojasnili su u Ministarstvu odbrane.

-Nalazeći se u vazduhu, posade Su-35S ne daju neprijatelju priliku čak ni da poleti sa svog aerodroma, jer će svaki vazdušni cilj koji pokuša da poleti odmah biti otkriven i uništen, napominje Ministarstvo.

Kako je juče saopštilo Ministarstvo odbrane, od početka SVO uništeno je ukupno 575 ukrajinskih vojnih aviona, 267 helikoptera, 13.862 bespilotne letelice.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)