VREME ZA PRIMIRJE: Borelj podržao apel Kamale Haris

Novosti online

04. 03. 2024. u 18:00

VISKOKI predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj poručio je da je saglasan sa potpredsednicom SAD Kamalom Haris koja je pozvala na prekid vatre u Gazi, dodavši da je vreme da SB UN reaguje.

ВРЕМЕ ЗА ПРИМИРЈЕ: Борељ подржао апел Камале Харис

Foto: Printscreen/ec.europa.eu

- Pridružujem se pozivu Kamale Haris. U tom slučaju ne bi trebalo da postoji bilo kakva prepreka za usvajanje rezolucije SB UN -napisao je Borelj na društvenoj mreži Iks.

Kamala Haris, koja je govorila na događaju u Selmi, u saveznoj državi Alabami na obeležavanju "krvave nedelje", kada su državni truperi prebili mirne demonstrante, apelovala je na Hamas da prihvati dogovor o oslobađanju talaca, čime bi počeo šestonedeljni prekid vatre i ušla veća količina humanitarne pomoći.

- Izraelska vlada mora da uradi mnogo više kako bi se povećao protok humanitarne pomoći. Tu nema izgovora - rekla je Haris.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo