DEČAK (11) PREMINUO, IZAZOV SA DRUŠTVENIH MREŽA POŠAO PO ZLU: Lekari pokušali sve da ga ožive, ali mu nije bilo spasa

Novosti online

09. 03. 2024. u 08:10

PORODICA iz Ujedinjenog Kraljevstva je u žalosti nakon popularnog onlajn izazova koji je doveo do smrti malog dečaka, javlja magazin Pipl.

ДЕЧАК (11) ПРЕМИНУО, ИЗАЗОВ СА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА ПОШАО ПО ЗЛУ: Лекари покушали све да га оживе, али му није било спаса

Foto: Unsplash

Tomi-Li Grejsi Bilington (11) doživeo je srčani zastoj i kasnije je umro u kući prijatelja u Lankasteru nakon što su njih dvojica pokušali da izvedu izazov koji je na društvenim mrežama poznat kao "hromiranje" tokom spavanja.

Hromiranje — takođe poznato kao puhanje — uključuje "udisanje toksičnih hemikalija, često iz proizvoda za domaćinstvo, da bi se omamio", prema Tajms of Londonu, koji je izvestio o smrti dečaka.

Prema Nacionalnom institutu za zdravlje (NIH), hromiranje je "namerno udisanje isparljivih supstanci i može da izazove ozbiljnu štetu integritetu centralnog nervnog sistema i poremeti normalne putanje psihološkog, emocionalnog i neurobiološkog razvoja".

- Tomi-Li je odmah doživio srčani zastoj i odmah umro. Bolnica je učinila sve da pokuša da ga povrati, ali ništa nije uspjelo. On je preminuo - rekla je dečakova baka.

- Obe naše porodice su potpuno uništene, ali svi želimo isto - rekao je član porodice.

- Ovo nas sve lomi, ali želimo da pomognemo da se spasu životi druge dece i da porodicama podignemo svest da svoju decu čuvaju.

U Australiji je "hromiranje" takođe odnelo živote nekoliko tinejdžera. Prošlog proleća, u gotovo identičnom incidentu umrla je učenica 8. razreda iz Melburna Esra Hejns.

- To je bila samo redovna rutina druženja sa svojim drugovima - rekla je njena majka Andrea za australijski informativni program Kurent Afer.

Ali dok je bila na zabavi, njeni roditelji kažu da je Esra udahnula hemikalije iz limenke dezodoransa da bi se brzo napila, što je na kraju izazvalo njenu smrt.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: U iščekivanju Asanža

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!