KAKO JE ČARŠIJA FRANCUSKU PRVU DAMU PROGLASILA ZA MUŠKO: Šta je odgovorio predsednik Emanuel Makron

"NAJGORE su lažne informacije i izmišljena scenarija sa ljudima koji na kraju u to počnu da veruju i koji vas povrede u vašoj intimi".

КАКО ЈЕ ЧАРШИЈА ФРАНЦУСКУ ПРВУ ДАМУ ПРОГЛАСИЛА ЗА МУШКО: Шта је одговорио председник Емануел Макрон

Foto: Profimedia

Tako je francuski predsednik Emanuel Makron odgovorio na teoriju zavere koja njega i njegovu suprugu Brižit Makron prati još od ulaska u Jelisejsku palatu, prema kojoj je prva dama, navodno, nekada bila muško, te je kasnije promenila pol!

Makron je tokom unošenja prava na abortus u francuski ustav, odgovarao na pitanje novinara o tome koja su mu sećanja bila najgora u vezi s mačističkim i seksističkim napadima.

Na pitanje novinara da li u odgovoru misli na to što neki govore da mu je supruga bila muško, Makron je potvrdio da je o tome reč. Bilo je to prvi put da se francuski predsednik o tome javno izjašnjava.

Senzacionalnisti su prethodnih godina pisali sve i svašta, od toga da Brižit Makron "nema ženske crte lica", do toga da krije vrat i da ima malo slika iz njene mladosti. Pojavile su se čak i izmenjene fotokopije porodičnog stabla i familijarne fotografije, a prvu damu su smestili u lik njenog brata koji se zvao Žan Mišel Tronje.

Ističe se, istovremeno, da nema nikakvih tragova o Žan- Mišelu Tronjeu, a za devojčicu iz mladosti koja se na slici nalazi uz njega, Brižit, kažu da je ustvari stradala u saobraćajnoj nesreći. Komplotisti navode da je Žan-Mišelu Tronjeu teško ući u trag i da se samo zna da je takođe tragično nastradao. Nema, navodno, traga ni Brižitinom suprugu Andre-Luju Ozijeru za koga je bila udata od 1974. do 2006. Promena pola se, kažu, dogodila osamdesetih. Mašta ide dotle da se iznosi teorija prema kojoj je Brižit Makron, u stvari, otac, a ne majka njeno troje dece iz prvog braka.

Na to se nadovezuju i insinuacije o opovrgutim navodnim ranijim homoseksualnim vezama francuskog predsednika s nekadašnjim predsednikom Radio Francuske Matjeom Galeom, a sve je začinjeno komentarima o razlici u godinama između Emanuela i Brižit.

Njih dvoje su se, inače, upoznali 1993. godine, na času teatra, kada su izučavali dela Milana Kundere, u privatnom katoličkom liceju "Proviđenje" koji su osnovali jezuiti u Amjenu. Ona je bila profesor francuskog jezika, stara 39 godina, on romantični šesnaestogodišnji đak. Rodila se ljubav, iako je već imala troje dece, od kojih su dvoje bili stariji od njenog budućeg muža.

Od tada su nerazdvojni. Venčali su se 2007. godine i jedno drugom su velika podrška.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove