SUDSKI SPOR KOMPANIJE DIZNI I RONA DESANTISA: Neće biti odlučen ovog leta

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 03. 2024. u 18:31

SUDSKI spor kompanije Dizni protiv guvernera Floride Rona DeSantisa i njegovih službenika nastaviće se novim saslušanjem zakazanim za 25. jul u Orlandu.

СУДСКИ СПОР КОМПАНИЈЕ ДИЗНИ И РОНА ДЕСАНТИСА: Неће бити одлучен овог лета

Paul Hennessy/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dizni tvrdi da su republikanski guverner i njegovi izabranici preuzeli određene fukcije u zabavnom parku Dizni vorld da bi se osvetila kompaniji koja se protivi floridskom zakonu koji su mediji i demonstranti nazvali "Ne govori gej" (Don’t Say Gay).

Floridski zakon iz 2022. zabranio je časove o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu u ranim razredima škole, a njegov glavni zagovornik je bio Ron DeSantis koji je često kritikovao firmu Dizni, prenosi AP.

Kompanija Dizni je pokrenula tužbu protiv Rona DeSantisa i njegovih službenika tvrdeći da je ta grupa ljudi izvršila političku odmazdu i time narušila pravo na slobodu govora.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo