NEMCIMA KNEDLA U GRLU: Ruski borci zaplenili "leoparda" koji su Kijevu poslali iz Bundesvera

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 03. 2024. u 20:11

NEMAČKI list "Bild" priznao je da su ruski borci na Avdejevskom pravcu zaplenili najsavrameniju varijantu nemačkog tenka – "leopard 2a6", koju koristi ukrajinska vojska.

НЕМЦИМА КНЕДЛА У ГРЛУ: Руски борци запленили леопарда који су Кијеву послали из Бундесвера

Foto: Printskrin/Jutjub/WELT Documentary

-U nedelju, ruski vojnici objavili su fotografije oštećenog tenka 'leopard 2a6'. Ovo je prvi od 18 'leoparda 2' isporučenih Ukrajini od Nemačke, kog je Rusija uspela da zapleni, navodi nemački list.

Prema pisanju "Bilda", objavljena fotografija je autentična i nastala je severno od Avdejevke, odnosno na oko 900 metara južno od sela Stepovoje. Konkretno ovaj tenk, poslat je u borbu 30. oktobra, a već sledećeg dana je onesposobljen, dok je četvoročlana posada uspela da se evakuiše i pobegne do ukrajinskih položaja.

-Za Ukrajinu, ovo znači da joj je preostalo najviše 17 savremenih nemačkih tenkova, od čega se polovina trenutno nalazi u Litvaniji, na popravci, zaključuje "Bild".

Treba naglasiti da nemački list ovde govori isključivo o "leopardima" isporučenim iz Nemačke, ne računajući i tri komada varijante 2A6 koje je donirao Portugal.

Takođe, deo svih isporučenih tenkova "leopard 2a6" je potpuno uništen tokom letnje ofanzive ukrajinske vojske, pa je ova procena "Bilda" o 17 preostalih tenkova jednostavno netačna.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)