RUSIJA UZVRAĆA SANKCIJAMA: Na crnoj listi više od 200 američkih državljana

Novosti online

14. 03. 2024. u 14:19

MOSKVA je stavila na crnu listu više od 200 američkih državljana uključenih u rusofobičnu politiku Vašingtona, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

РУСИЈА УЗВРАЋА САНКЦИЈАМА: На црној листи више од 200 америчких држављана

Foto: Piksabej

- U kontekstu odmazde za sve brojnije sankcije koje su američke vlasti masovno uvele protiv ruskih građana zbog 'podrške Kremlju i specijalne vojne operacije', ulazak u Rusku Federaciju zabranjen je za 227 Amerikanaca, navodi se u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Rusija je zabranila ulazak u zemlju Endruju Rolingu, zameniku komandanta američke vojske u Evropi i Africi, kao i nizu zamenika ministara i novinara, preneo je TASS.

Među sankcionisanima se nalaze i prve zamenice pomoćnika sekretara američkog Ministarstva energetike Džuli Serkejra i Ketrin Haf, pomoćnik sekretara za trgovinu Grant Haris, zamenik pomoćnika ministra finansija Aleksija Latortu, pomoćnik ministra finansija Pol Rozen i drugi.

Na listu je dodat i zamenik pomoćnika državnog tužioca Brus Švarc. 

Rusija je na listu stavila i nekoliko američkih novinara.

Kolumnistima "Vašington posta" Džozefu Marksu, Džozefu Menu, Elen Nakašimi i Timu Starksu, specijalnom dopisniku "Glasa Amerike" koji je priznat kao strani agent u Rusiji Džefu Seldinu i novinaru "Njujork tajmsa" Robertu Vortu zabranjen je ulazak u Rusiju.

Moskva je sankcionisala ukupno 2.078 američkih državljana.

BONUS VIDEO: DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave