HAMAS IZNEO VIZIJU MIROVNOG SPORAZUMA SA IZRAELOM: Iz Netanjahuove kancelarije poručili - Nerealno

Милица Шкорић
Milica Škorić

15. 03. 2024. u 07:33

GRUPA Hamas saopštila je da je posrednicima u potencijalnom dogovoru sa Izraelom predstavila svoju viziju mirovnog sporazuma, koji je baziran na zaustavljanju „izraelske agresije nad Palestincima u Pojasu Gaze“.

ХАМАС ИЗНЕО ВИЗИЈУ МИРОВНОГ СПОРАЗУМА СА ИЗРАЕЛОМ: Из Нетанјахуове канцеларије поручили - Нереално

Foto: Tanjug/AP Photo

Oni su naveli da su zatražili pružanje pomoći, povratak raseljenih Palestinaca u svoje domove i povlačenje izraelskih snaga sa teritorije palestinske enklave, preneo je Rojters.

Hamasovo viđenje rešenja uključuje i razmenu talaca za palestinske zatvorenike u izraelskim zatvorima, dodao je Hamas, ne precizirajući detalje.

Kancelarija Netanjahua: Novi predlog Hamasa za primirje nerealan

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštila je da je novi predlog za primirje u Pojasu Gaze, koji su predstavnici Hamasa predstavili posrednicima, "i dalje zasnovan na nerealnim zahtevima".

U saopštenju se navodi da će ažurirana informacija o tom pitanju biti predstavljena ratnoj vladi, prenosi Rojters.

Pregovori Izraela i Hamasa o prekidu vatre u Pojasu Gaze tokom Ramazana, muslimanskog meseca posta koji je počeo u nedelju, uz posredovanje SAD, Katara i Egipta, nisu dali rezultate, iako su sve strane izrazile očekivanje da je dogovor moguć.

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS - Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!