RUSKA AVIJACIJA OBORILA UKRAJINSKI AVION SU-24M: Pogođen u trenutku lansiranja krstareće rakete SCALP-EG

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 03. 2024. u 19:49

ZA ruske objekte ulazak frontovskih bombardera Oružanih snaga Ukrajine u fazu dejstva predstavlja ozbiljnu pretnju, pa ih pokušavaju da obore.

РУСКА АВИЈАЦИЈА ОБОРИЛА УКРАЈИНСКИ АВИОН СУ-24М: Погођен у тренутку лансирања крстареће ракете SCALP-EG

Foto Press-služba prezidenta Ukrainы

Tako je nedavno ruska avijacija oborila ukrajinski bombarder Su-24M u trenutku lansiranja krstarećih raketa SCALP-EG.

Pomenuti ukrajinski bombarder jedini je u službi Oružanih snaga Ukrajine koji je sposoban da nosi krstareće rakete francuske proizvodnje SCALP-EG velikog dometa i britanske rakete Storm Shadow. Iako ruski sistemi protivvazdušne odbrane uspešno uništavaju i same rakete i njihove nosače, oni Rusima i dalje stvaraju ozbiljne probleme.

Tako su avioni Su-24M sa raketnim naoružanjem dugog dometa napali štab ruske Crnomorske flote u Sevastopolju prošlog septembra. Iako napad nije naneo veliku štetu, pilotima koji su u njemu učestvovali javno se zahvalio komandant Oružanih snaga Oružanih snaga Ukrajine Nikolaj Oleščuk. Pretpostavlja se da su napade izvršila dva ukrajinska Su-24M, koji su se, uzvrativši paljbom, vratili na svoje matične aerodrome, verovatno u blizini Nikolajeva.

Uništavanje takvih bombardera jedan je od prioriteta za rusku PVO. Naravno, najbolje je ako se to radi direktno na aerodromima.

Ukrajinska vojska dobija krstareće rakete dugog dometa iz vazduha iz Britanije i Francuske. Njihov maksimalni domet delovanja je najmanje 250 kilometara.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)