STOLTENBERG SE MEŠA TAMO GDE MU NIJE MESTO: Zaharova isprozivala prvog čoveka Alijanse - "Nemaju pravo na to..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 03. 2024. u 14:03

MOSKVA vidi kritike koje je povodom ruskih predsedničkih izbora uputio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kao pokušaj otvorenog mešanja u unutrašnja pitanja Rusije, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

СТОЛТЕНБЕРГ СЕ МЕША ТАМО ГДЕ МУ НИЈЕ МЕСТО: Захарова испрозивала првог човека Алијансе - Немају право на то...

Foto: Tanjug/AP/Profimedia

- Komentar generalnog sekretara Alijanse o tome da izbori u Rusiji, kako je on to rekao, "nisu bili ni slobodni niti pošteni" smatramo pokušajem grubog mešanja u unutrašnja pitanja naše zemlje - istakla je Zaharova na brifingu.

Prema njenim rečima, iznenađujuće je čuti takve izjave od zvaničnika organizacije koja, pod vođstvom Vašingtona, "ima dugu istoriju politike moći i direktne vojne agresije protiv nezavisnih država", javio je TASS.

- Danas se od većine trenutnih takozvanih lidera Alijanse i ne može očekivati ništa drugo. Oni okreću glavu, čak i opravdavaju napade ukrajinskih terorista zapadnim oružjem na ruske građane koji su mirno glasali na biračkim mestima, ali su spremni da sude o legitimnosti izbora u svim delovima sveta. Nemaju pravo na to - dodala je Zaharova.

Predsednički izbori u Rusiji održani su proteklog vikenda, a predsednik Rusije Vladimir Putin je, prema još nezvaničnim rezultatima, osvojio 87,28 odsto glasova.

Predsednica ruske Centralne izborne komisije Ela Pamfilova izjavila je u ponedeljak, 18. marta, da će konačni rezultati najverovatnije biti objavljeni sutra.

(Srna)

BONUS VIDEO: KIM DžONG UN NA TESTIRANjU RAKETE: Osmesi nakon ispaljene supesonične rakete

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)