RUKE SU TADŽIKA, OSTALO LAŽNO! Intervju, Jevgenij Primakov - šef Rossotrudničestva: Svaku osobu koja je umešana naći ćemo i kazniti

Dragan Vujičić

24. 03. 2024. u 17:42

U OVOM momentu strašnom za Ruski narod važno mi je da prenesem poruku: to nije delo samo Tadžika. Teroristički napad su izvele njihove ruke, ali akciju su isplanirali drugi. Posebno mi je važno: svaka osoba koja je umešana u ovaj teroristički napad biće uhapšena i kažnjena - ovako je za "Novosti" juče govorio Jevgenij Primakov (mlađi), unuk Jevgenija Primakova koji 1999. bio u poslednjem avionu iz Rusije pokušavajući da predupredi NATO agresiju na Srbiju.

РУКЕ СУ ТАЏИКА, ОСТАЛО ЛАЖНО! Интервју, Јевгениј Примаков - шеф Россотрудничества: Сваку особу која је умешана наћи ћемо и казнити

FOTO: Privatna arhiva

Primakov stariji 24. marta 1999. morao je da okrene avion, a njegov naslednik, koji je sada prvi čovek ruske savezne agencije za saradnju sa dijasporom Rossotrudničestva vest o strašnom događaju u njegovoj zemlji zatekla je u Beogradu na Memorijalu povodom Dana agresije.

*Šta se dogodilo u Moskvi?

- Klasičan teroristički napad. Prema informacijama koje su mi dostupne, naoružani ljudi pucali su po civilima na koncertu u sali gde je trebalo da se okupi preko 6.000 ljudi. Iako svi dosada uhapšeni teroristi imaju pasoše Tadžikistana, apsolutno sam siguran da je u pitanju klasična "falš fleg" operacija (lažna zastava), koja krivicu za događaj treba da svali na tuđa pleća.

*Mediji su objavili da je prvi uhapšeni Ukrajinac, Semen Hidenko, pripadnik Ukrajinske službe?

- Sve informacije koje sada imam su iz medija. Ovaj teroristički napad je za mene jasan znak da naši neprijatelji gube rat. I na dan ovog napada su bombardovali Belgorod koji je u RF. Oni su poraženi, gube glavu.

Dirljiva solidarnost Beograđana

A VEST o krvavom napadu stigla vas je u Beogradu? 

- Ponosan sam što sam bio u Beogradu i zahvalan i zadivljen reakcijama običnih Srba, kojima sam se svedočio. Ta vrsta razumevanja i deljenja iskrenog bola sa narodom Rusije kod Srba samo mi je potvrdila ono što sam znao, da smo najbliži narodi.

*U petak su se iz Ukrajine oglasili i navodni ruski separtisti koji su otprilike rekli kako su "sami" odlučili da napadnu Rusiju na dan izbora?

- To su obične gluposti!


*Prva pomisao kada ste čuli za događaje u Moskvi?
- Dana sedmog marta američka ambasada je izdala saopštenje navodno svojim građanima da izbegavaju izlaske na mesta javnog okupljanja. Šta su znali ili pripremali?


*Isti scenario je bio kada je nedavno pukla bomba u Kermanu na godišnjicu smrti generala Kasemana Sulemanija. Isto Islamska Država?
-U ovom trenutku mogu da govorim samo o Rusiji, samo me to zanima!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!