NJIHOV UDAR SEJE PUSTOŠ: Ruska vojska kontroliše avionske bombe sa udaljenosti koja se smatrala nemogućom (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 03. 2024. u 21:30

RUSKI vojnici obučili su se da koriguju let modernizovanih vođenih avionskih bombi težine 1,5 tonu (FAB-1500) M54 sa udaljenosti koja se ranije smatrala nemogućom za tu vrstu oružja, navodi „Militari TV“.

ЊИХОВ УДАР СЕЈЕ ПУСТОШ: Руска војска контролише авионске бомбе са удаљености која се сматрала немогућом (ВИДЕО)

Foto printskrin JUTJUB/56-я Parallelь /MO Rusije

-Aerodinamička poboljšanja FAB-1500 nisu bila samo kozmetička. Ona su otvorila put za precizno ciljanje sa udaljenosti koja su ranije smatrane nedostižnim, ocenjuju novinari Jutjub kanala „Militari TV“.

Po njihovom mišljenju, pomenute avionske bombe nisu obično oružje za uništavanje, nego se smatraju „strateškim instrumentom koji može da izvede napad sa hirurškom preciznošću“.

Stručnjaci podsećaju da FAB-1500 nosi više od 675 kilograma eksploziva, a kada bomba detonira, formira se krater prečnika 20-25 metara, dubine šest metara. Po njihovim rečima, te karakteristike potvrđuju da su pomenute bombe idealne za „neutralisanje dobro utvrđenih položaja protivnika i mesta gde je koncentrisana vojna tehnika“.

Foto printskrin MO Rusije

Ranije je američka televizija Si-En-En saopštila da Rusija „sravnjuje sa zemljom pozicije ukrajinskih oružanih snaga“ i menja ravnotežu na liniji fronta uz pomoć avionskih bombi FAB-1500.

U decembru prošle godine sekretar Komiteta za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove Vrhovne rade Roman Kostenko rekao je da ukrajinske trupe nemaju sredstva da se suprotstave navođenim bombama koje koristi Rusija. U januaru je rusko Ministarstvo odbrane prvi put prikazalo avionsku bombu od jedne i po tone sa kontrolisanim modulom za planiranje i korekciju koju je napravilo preduzeće Korporacija za taktičko raketno oružje.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)