ALIJANSA RAZMATRA MOGUĆNOST OBARANJA RUSKIH RAKETA: Oglasila se NATO članica

Novosti online

26. 03. 2024. u 11:30

NATO razmatra mogućnost obaranja ruskih raketa koje lete ka zemljama Alijanse.

АЛИЈАНСА РАЗМАТРА МОГУЋНОСТ ОБАРАЊА РУСКИХ РАКЕТА: Огласила се НАТО чланица

Foto Shutterstock

Ovo je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Andžej Šejna u intervjuu za RMF24.

- NATO analizira različite koncepte, uključujući i činjenicu da takve rakete treba oboriti kada su već veoma blizu granice NATO-a – ali to se mora desiti uz saglasnost ukrajinske strane i uzimajući u obzir međunarodne posledice – zbog mogućnosti da NATO pogodi ruske rakete izvan teritorije pakta - rekao je Šejna, prenosi Strana.ua.

On je pozvao Zapad da počne da "daje ton" u sukobu sa Ruskom Federacijom.

- Ne može biti da nam agresor svaki put nameće određena pravila. Mora da se navikne da će NATO strana, strana demokratskih zemalja, EU početi da daju određeni ton kada je u pitanju rešavanje sukoba u Ukrajini - rekao je Šejna.

Podsetimo, jedna od ruskih raketa je 24. marta, tokom noćnog napada na zapadnu Ukrajinu, na 39 sekundi ušla u vazdušni prostor Poljske u blizini grada Očerdova.

Operativna komanda Oružanih snaga Poljske objasnila je da nisu oborili rusku raketu koja je uletela u zemlju, jer su shvatili da će se vratiti u Ukrajinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!