FSB: Amerika, Velika Britanija i Ukrajina stoje iza terorističkog napada u Moskvi

Novosti online

26. 03. 2024. u 13:52

UKRAJINSKA služba je povezana sa terorističkim napadom na "Krokus siti" kod Moskve, a zajedno sa njom iza napada stoje još i SAD i Velika Britanija, rekao je danas šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnjikov u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu.

ФСБ: Америка, Велика Британија и Украјина стоје иза терористичког напада у Москви

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov legitimna meta za Oružane snage Rusije, kao i svi oni koji čine zločine protiv Ruske Federacije, nakon čega je obećao da će Moskva odgovoriti na napade. 

- Svako ko počini zločin protiv Rusije i ruskih građana je legitimna meta - a Službu bezbednosti Ukrajine trebalo bi proglasiti za terorističku organizaciju, kaže Bortnjikov.

Na pitanje zbog čega je Budanov još živ, prvi čovek FSB odgovorio je kratko: "Ima vremena".

Bortnjikov je dodao da je Kijev organizovao pripremu za teroriste na Bliskom istoku, dok su sam napad pripremili radikalni islamisti, te otkrio da su njih u Ukrajini planirali da dočekaju kao heroje.

- Banditi su planirali da odu u inostranstvo, odnosno na teritoriju Ukrajine. Tamo su ih čekali. Ova informacija se sada razrađuje - prokomentarisao je. 

Iz FSB-a još poručuju da Moskva za sada ne zna ko je naručio teroristički napad, ali zna ko je vrbovao ljude, i ko je organizovao operaciju. 

Dodaje se i da je informacija koju je ambasada SAD uputila da se u zemlji priprema teroristički napad bila opšteg karaktera, na šta je, kako kaže šef FSB-a, Moskva odreagovala.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!