ANALIZA "BLUMBERGA": Makronove reči o slanju vojske u Ukrajinu naljutile vlasti u Vašingtonu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

27. 03. 2024. u 15:24

REČI francuskog predsednika Emanuela Makrona o slanju trupa u Ukrajinu izazvale su negodovanje u Vašingtonu, preneo je Blumberg, pozivajući se na izvor.

АНАЛИЗА БЛУМБЕРГА: Макронове речи о слању војске у Украјину наљутиле власти у Вашингтону

Foto: Tanjug/AP

„Kontroverzni komentar 'čizme na zemlji' izazvao je brz i javni ukor nemačkog kancelara Olafa Šolca i razbesneo američke zvaničnike, koji privatno kažu da bi takav potez čak mogao da izazove sukob sa Moskvom“, navodi se u izveštaju neimenovanom zvaničniku, prenose RIA novosti. 

Francuski predsednik Emanuel Makron je krajem februara rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, šefovi zapadnih država razgovarali su o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije bilo moguće postići konsenzus.

Kasnije je političar, koga su zbog ovih izjava oštro kritikovali i saveznici u NATO-u i lideri svih francuskih političkih partija, svoje reči nazvao pažljivo promišljenim.

On je takođe istakao da Pariz nema „granice i crvene linije“ po pitanju pomoći Kijevu.

Komentarišući Makronove izjave, Kremlj je upozorio da bi takav razvoj događaja neizbežno doveo do direktnog vojnog sukoba između Rusije i NATO-a.

BONUS VIDEO:

"GDE MOŽE DA ODE DETE OD DVE GODINE?" Komšija iz Banjskog polja za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!