"PARIZ PRIPREMA VOJNI KONTINGENT ZA UKRAJINU" Moskva: Francuska bi mogla da pošalje 1.500 vojnika

Novosti online

03. 04. 2024. u 13:49

FRANCUSKA bi tokom aprila mogla da podigne 1.500 vojnika u stanje borbene gotovosti za slanje u Ukrajinu, rekla je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ПАРИЗ ПРИПРЕМА ВОЈНИ КОНТИНГЕНТ ЗА УКРАЈИНУ Москва: Француска би могла да пошаље 1.500 војника

Foto Tanjug/AP

- Pojavile su se nove informacije o vojnom kontingentu koji Pariz navodno priprema da pošalje u Ukrajinu. Komanda francuske Legije stranaca početkom marta odredila je sastav taktičke grupe u rangu bataljona od oko 1.500 ljudi - objasnila je ona.

- Očekuje se da će u aprilu grupa biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za operativno 'prebacivanje' na ukrajinsko pozorište vojnih operacija - dodala je ona.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u februaru da se EU dogovorila da formira „devetu koaliciju za duboke udare“ – za snabdevanje Ukrajine raketama srednjeg i dugog dometa. On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, konsenzus još nije postignut, „ali se ništa ne može isključiti“.

Makronove reči oštro je kritikovao niz NATO partnera, uključujući Nemačku, kao i političke snage u samoj Francuskoj.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)