KRALJICA ELIZABETA VIŠE NOVCA OSTAVILA HARIJU NEGO VILIJAMU: Poznato koji je razlog ovakve podele bogatstva

Novosti online

08. 04. 2024. u 18:01

NAKON kraljičine smrti, procena njenog imanja iznosila je između 50 i 70 miliona funti u to vreme, što je oko 80 miliona evra...

КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА ВИШЕ НОВЦА ОСТАВИЛА ХАРИЈУ НЕГО ВИЛИЈАМУ: Познато који је разлог овакве поделе богатства

Foto: AP Photo/Vadim Ghirda, Pool

Nedavno se kraljevska porodica setila kraljice Elizabete Druge. i njene fondacije koju je ostavila svojim praunucima. Kada je kraljica u 101. godini umrla, prenosi Miror, ostavila je braći 14 miliona funti, ali princ Hari dobio je više od brata Vilijama.

Odluka je takva zato što, nakon kraljičine smrti, Čarls postaje kralj, a Vilijam novi princ od Velsa. To znači da će dobiti Vojvodstvo Kornvola, privatno imanje te privatne i dobrotvorne aktivnosti prestolonaslednika.

S druge strane, Hari će tim novcem i onim što je nasledio od svoje majke, princeze Dajane, započeti svoj novi život u SAD-u sa suprugom Megan Markl. Dajana je sinovima ostavila preko 12 miliona funti, što je nakon njene smrti smanjeno na više od 8 miliona funti.

Međutim, investicije su nadzirali kraljevski savetnici koji su doveli do toga da je taj iznos tokom godina narastao na više od 20 miliona funti. Hari i Vilijam dobili su pristup tim sredstvima kada su navršili dvadeset godina.

Nakon kraljičine smrti, procena za njeno imanje iznosila je između 50 i 70 miliona funti u to vreme, a mnogi predmeti iz kraljičine privatne zbirke umetnina predani su kraljevskoj zbirci i izloženi u Bakingemskoj palati.

(najžena.alo.rs)

BONUS VIDEO: GLASANjE U RUSIJI- IRVASI STIGLI PRVI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)