GALANT PORUČIO: SAD obezbedile "nova sredstva" Izraelu za slučaj iranskog napada

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 04. 2024. u 20:19

IZRAELSKI ministar odbrane Joav Galant saopštio je da su SAD i drugi saveznici obezbedili "nova sredstva" Izraelu za odbranu od potencijalnog napada Irana na tu zemlju, kao i za odgovor na napad.

ГАЛАНТ ПОРУЧИО: САД обезбедиле нова средства Израелу за случај иранског напада

Foto Ariel Hemoni/MoD Izraela

-Pomno pratimo planirani napad Irana i njegovih zastupnika na Izrael. Poslednjih dana smo ojačali našu vazdušnu odbranu i sredstva za ofanzivu, naveo je Galant u saopštenju.

Ministar je istakao da izraelska vojska ima nove kapacitete na kopnu, moru u vazduhu, kao i u obaveštajnoj službi, prenosi Tajms of Izrael.

-Iran je teroristička država, a svet je tome sada izložen više nego ikada. Odlučni smo da zaštitimo naše građane od terorizma i naći ćemo način da odgovorimo, naglasio je Galant.

Poručio je da izraelski civili treba da slede upuststva Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i da deluju u skladu sa direktivama Komande unutrašnjeg fronta.

Iranski Korpus garde islamske revolucije (IRGC) je 1. aprila naveo u saopštenju da je u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku ubijeno sedam vojnih savetnika, među kojima su bila dva generala i pet oficira, a Teheran je obećao odmazdu za taj napad.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!