ŽESTOKE BORBE U KRASNOGOROVKI: Ruska vojska pod svoju kontrolu stavila južni deo grada (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 04. 2024. u 16:23

TRENUTNO Oružane snage Ruske Federacije vode žestoke borbe u Krasnogorovki, probivši se na jugoistočni i južni deo ovog grada. Ovo sledi iz izveštaja ruskih ratnih dopisnika.

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ У КРАСНОГОРОВКИ: Руска војска под своју контролу ставила јужни део града (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Prema izvorima, ruska vojska je za jedan dan napredovala skoro kilometar u Krasnogorovki, južni deo grada već je pod kontrolom Oružanih snaga Rusije. Dubina napredovanja samo u poslednja 24 časa iznosi najmanje 900 metara. Napredovanje Oružanih snaga RF vrši se na području širine više od 1,7 km.

Jedinice ruske armije napreduju u rejonima ulica Železnodorožna i Ljermontova. Uprkos aktivnom otporu ukrajinskih jedinica, njima je sve teže da brane svoje pozicije – na to utiču nedostatak municije i ljudstva u njihovim redovima.

Dakle, moguće je da će u dogledno vreme Krasnogorovku zauzeti ruska vojska. Ovo će biti još jedan uspeh za ruske jedinice na frontu.

Slična situacija se nedavno razvila u Artjomovskom sektoru fronta – u oblasti grada Časov Jar. Izgleda da će ovaj grad uskoro biti predat ruskim snagama. O tome zapadnoj i ukrajinskoj štampi govore sami ukrajinski vojnici. Ukrajinska vojska je ogorčena akcijama svog Generalštaba, koji ne štedi živote vojnika, pokušavajući da produži agoniju Oružanih snaga Ukrajine u okolini Časovog Jara.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)