IRAN OTKRIO LOKACIJE IZRAELSKIH NUKLEARNIH OBJEKATA Haktalab: Spremni da uzvratimo napad

Novosti online

18. 04. 2024. u 14:09

IRANSKE trupe spremne su da izvedu napad na nuklearna postrojenja Izraela u slučaju agresije Tel Aviva, saopštio je Korpus Čuvara Islamske revolucije (elitne jedinice iranskih oružanih snaga).

ИРАН ОТКРИО ЛОКАЦИЈЕ ИЗРАЕЛСКИХ НУКЛЕАРНИХ ОБЈЕКАТА Хакталаб: Спремни да узвратимо напад

Foto: Tanjug/AP Photo

- Iran je od samog početka bio spreman da se suprotstavi pretnjama Izraela. Zahvaljujući upotrebi planova pasivne odbrane, kao i najsavremenijeg naoružanja, zahvaljujući raspršenosti nuklearnih objekata širom Irana, spremni smo da se suprotstavimo svakoj pretnji Izraela našim nuklearnim postrojenjima - rekao je komandant jedinica Korpusa za osiguranje bezbednosti iranskih nuklearnih objekata Ahmad Haktalab, prenosi agencija Tasnim.

Po njihovim rečima, identifikovane su lokacije svih takvih mesta u Izraelu i spremni su da odmah uzvrate na potencijalni napad Tel Aviva.

Elitna jedinica iranskih oružanih snaga, Korpus garde islamske revolucije, izvršila je napad na teritoriju Izraela u noći 14. aprila kao odgovor na izraelski napad na iranski konzulat u Siriji početkom meseca.

U napadu je, prema različitim izvorima, učestvovalo nekoliko stotina projektila i bespilotnih letelica, uključujući bespilotne letelice šahid-kamikaze, rakete fatah i ​​fatah-2. Iranski državni televizijski kanal PresTV javio je da su sve hipersonične rakete dostigle svoje ciljeve.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA U JERUSALIMU: Viđene eksplozije, sirene zavijaju u istočnom Jerusalimu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)