IZNENADNI OFANZIVNI MANEVAR RUSKIH TRUPA: Dve oklopne grupe istovremeno upale u Novokalinovo i selo Keramik (VIDEO/MAPA)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 04. 2024. u 16:51

RUSKE trupe su izvele ofanzivni manevar izvodeći operacije na Očeretinskom pravcu, koji je severozapadno od ranije zauzete Avdejevke.

ИЗНЕНАДНИ ОФАНЗИВНИ МАНЕВАР РУСКИХ ТРУПА: Две оклопне групе истовремено упале у Новокалиново и село Керамик (ВИДЕО/МАПА)

Foto MO Rusije

Izvodeći napredovanje u južnom delu sela Očeretino posle preuzimanja kontrole nad železničkim čvorom, deo ruskih jedinica skrenuo je na sever i ušao u dva naselja odjednom – Novokalinovo i Keramik.

Trenutno, ruske snage kontrolišu istočni deo Novokalinova i ušle su u južni deo Keramika. Istovremeno, Novokalinovo se pokriva sa tri strane odjednom, uključujući i stranu baštovanskog partnerstva Zarja (Očeretinska dača) koje je ranije stavljena pod kontrolu.

Zauzimanje Očertinskog železničkog čvora sa razvojem uspeha severno od njega otvara izglede ruskim trupama za dalje napredovanje, uključujući i u severnom pravcu.

Ilustracija telegram rybar

Jedna od opcija je napad na Konstantinovku sa juga. Kada je Avdejevka bila pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga, to je po definiciji bilo nemoguće učiniti. Sada je takva mogućnost velika. A imajući u vidu istovremenu ofanzivu ruskih snaga na Časov Jar, koji se nalazi u neposrednoj blizini Konstantinovke, ruske trupe mogu značajno pritisnuti ukrajinske grupaciju u ovoj oblasti iz dva pravca. Bar na srednji rok.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)