DOBRE VESTI ZA ZELENSKOG: Patrioti stižu u Ukrajinu?

Novosti online

18. 04. 2024. u 19:50

NATO radi na slanju više sistema protivvazdušne odbrane Ukrajini, rekao je Jens Stoltenberg i dodao da kašnjenja u pružanju takve pomoći štete naporima Kijeva da se odupre napadima Rusije.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Патриоти стижу у Украјину?

Foto: Tanjug/AP

- Prikupili smo podatke o različitim sistemima PVO koje imamo u NATO-u i fokusirali smo se na sisteme Patriot. I radimo sa saveznicima kako bismo osigurali da prerasporede neke svoje sisteme u Ukrajinu - rekao je novinarima na marginama sastanka ministara spoljnih poslova G7 u Italiji.

- Radimo na mogućnosti isporuke više baterija Patriot Ukrajini. U dijalogu smo s nekim zemljama - rekao je Stoltenberg nazvavši snabdevanje Patriotima "kritičnom" jer je to najnapredniji odbrambeni sistem na koji savez može računati.

Stoltenberg je rekao da bi Ukrajini mogli biti isporučeni i drugi odbrambeni sistemi, uključujući NASAMS raketni sistem zemlja-zrak.

Dodao je da će se sastanak Veća NATO-a i Ukrajine održati sutra i da se očekuje da će ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski virtuelno sudelovati.

- Ohrabren sam predanošću i odlučnošću NATO saveznika da se zauzmu za Ukrajinu - rekao je novinarima dodavši da postoje ohrabrujući znakovi da bi američki Kongres uskoro mogao otključati paket pomoći Ukrajini vredan 60.84 milijarde dolara. 

(Indeks)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu